WCK Racing Team

Vår målsätning

Att tävla behöver inte alltid vara så himla allvarligt, i alla fall inte till en första början. Man kan lugnt stå och säga “jag har inga som helst tävlingsambitioner” men, när man väl ställer sig med cykeln i ett startled fullt av andra cyklister vilka alla har samma focus, nämligen att ta dig fortast möjligt från startlinjen till den hägrande mållinjen. Ja, då förändras tankarna och tävlingsdjävulen börjar gör sig påmind. Med den infinner sig också en känsla av “jag ska minsann inte bli besegrad av hen” samtidigt som man sneglar lite försiktigt på cyklisten bredvid! 

Det är just detta som är tjusningen med tävlandet och något vi tycker att fler bör få möjligheten att uppleva. Tävlandet är dessutom en utomordentlig sporre och motivationshöjare till den dagliga träningen. Det hjälper dig att komma ut och träna de där dagarna då vädret är muggiga, småregnigt och blåsigt och då idrott gör sig bäst på TV.

Viktigt är även att poängtera att vi alla ställer oss på startlinjen med olika målsättningar, något som är extra påtagligt i WCK Racing Team. Det kan vara allt från “jag ska vinna loppet” till “jag ska minsann slå min granne” och slutligen “jag ska baske mig inte bli sist i alla fall”.

Oavsett ambitionsnivå är det ändå tävlingslusten som göra att du pressar dig lite till. Den hjälper dig att vrida ur det allra sista krafterna ur din kropp och den ger dig det där som du inte trodde fanns!  Dessutom sover man garanterat gott efter en uttömmande tävling och just därför vill vi i Waxholm Cykelklubb erbjuda dig en möjlighet att delta i tävlingar. Med ett medlemskap hos oss kan du ställa upp i de flesta lopp som arrangeras runt om i Sverige.


Vi ses på startlinjen!

WCK Racing Team


Detta är WCK Racing Team 2016