Tänk va höst å vinterkvällar kan bli ljusa med en riktigt bra och ordentlig pannlampa

Magshine MJ 880

Jag undrar om inte detta med små lätta och lysstarka ledlampor står för en större revolution för vårt tränande än vi någonsin kommer kunna ana! När man åker förbi golfbanor på kvällarna nu på vintern så formligen glittrar det av träningssugna skidåkare som åker runt i mörkret med sina pannlampor långt ifrån deras enda utväg “elljusspåren” som dom var tvingade att hålla sig till bara för några år sedan! Det var bara dom riktigt fanatiska som skaffade dåtiden pannlampor som var stora, klumpiga, jättedyra och framförallt med relativt dåligt ljusflöde och usel batteritid! Alla dessa samlades årligen vid “10 mila” och körde nattsträckorna där. Numera har priset dramatiskt sänkts och den nya led tekniken ger ett makalöst ljus och en batteritid som man bara kunde drömma om bara för några år sedan!

 

Efter att ha haft några mellanmodeller med HID lampor och annat strul så skaffade jag inför vintern en Magicshine MJ 880 detta efter att ha varit ute med mina gamla lampor och cyklat med en kompis som hade införskaffat modellen under MJ 872. Han formligen dränkte skogen med sitt ljus och den stod specad för 1600 lumen medan MJ880 står specad för 2000 lumen, dom 400 extra lumen kunde jag inte motstå. Efter några rundor i skogen med denna lampa så är jag fullständigt trollbunden, det är som att cykla omkring i närapå dagsljus om man låter den lysa på högsta effekten. Inga som helst problem att cykla med ganska hög fart på stigar i skogen med en hel del stök som inslag. Jag har min lampa monterad på hjälmen och använde sedan en kompletterande lite svagare lampa på styret, dock skulle det inte vara några som helst problem att bara använda MJ 880, lampan på styret är mer som extra lyx bara för att jag har en extra lampa liggandes. Sedan är det ju en smaksak om man vill ha lampan på styret eller om man föredrar att ha den monterad på hjälmen som jag har, personligen tycker jag att det känns skönt att kunna styra ljuskäglan dit jag sätter ögonen framförallt när stigen blir lite trixigare så känns det skönt att kunna styra käglan med annat än styret.

 

Lampan är väldigt lätt och batteriet har jag placerat i ett vätskebälte som gör att jag inte alls känner av lampan när den sitter på hjälmen. Jag har använt lampan dels när jag cyklat men även under löpning och skidåkning där lampan nästen är överflödigt stark och jag har ofta använt det “svagaste” läget på den när jag åker skidor utan problem, den lyser ändå mer än vad någon annan lampa jag ägt gör. Lampan är i ett väldigt litet format som jag nämnt tidigare och man glömmer tillslut att den sitter på huvudet, dock införskaffade jag ett “pannband delux” till den ganska omgående eftersom jag tyckte lampan blöev lite skakig i original pannbandet. Detta är kanske det enda jag har som negativ input att det pannbandet är i snålaste laget. Dock är det man köper till för 200kroner väldigt bra och ger en väldigt stabil och skön skugga när man springer eller åker skidor.

 

Vad ska vi då säga om priset, ja jag vet att det finns en del varianter på denna lampa som man kan köpa för otroligt låga priser på kinesiska siter som “Deal Extreme” eller liknande, jag valde dock att köpa den på XXL och visst den är absolut inte billig, den kostar på XXL vid inköpstillfället 1700 kronor, dock kan jag ju då falla tillbaks på garantier och liknande som gjorde att jag valde detta alternativ. Sedan skall man även komma ihåg att modellerna under så som den jag redan nämnt MJ 872 numera går att få till väldigt bra priser på exempelvis XXL, det finns även ytterligare någon modell som på kampanj sålts för 500 kronor vilket jag absolut skulle kunna rekommendera, framförallt om du mest tänkt använda lampan till löpning eller skidåkning. Men visst 1700 är ändå 1700 och det enda som drar ner denna produkt något, men sätter man det i förhållande till dom gamla halogen lamporna så känns det som väldigt billigt dock!

 

Total betyg: 4

Funktion: 5
Prisvärde: 3

 

Testare: Roger

 

Ljuskälla: 2 X Cree XM-L LED.
Ljusstyrka: 2000 lumens
Varaktighet på LED-diod: 50,000 timmar
Batteripaket: 6 X 18650 celler 8.4V/6.6Ah liuthium ion batteri
Laddningstid: 3.5 timmar
Användartid: 2.3 timmar på max styrka
Mått: Längd = 58 mm, bredd = 49 mm, höjd = 45 mm
Medföljer: Fäste för cykel, pannband, laddare, batteri
Pris: 1700

 

 

 

En grym pannlampa som kommer ge dig en lång cykelsässong i skogarna!

Total betyg: 4

Funktion: 5
Prisvärde: 3

 

 

Recent Projects