Garmin Forerunner 910XT

En bra pulsklocka är väldigt användbart i sin träning och har den dessutom GPS funktionallitet så är det ju ännu bättre!

Garmin Forerunner 910XT

Garmin Forerunner 910XT har nu använts under nästan en hel säsong, den har främst används under cykling men jag har även låtit den hänga med på diverse löpturer och skidåkning. Här kommer lite tankar runt denna klocka.

 

Som cykeldator fungerar denna Garmin riktigt bra, visst den kanske inte rent estetiskt är den bästa och snyggaste lösningen då den ser lite klumpig ut där den sitter på styret. Det är dessutom lite pillande varje gång man ska ta bort och sätta den på plats. Men bortser man från detta så tycker jag den fungerar hur bra som helst. Man kan själv välja vilka vyer man vill ha framme och på ett enkelt sätta upp vilken information man personligen tycker är viktig, relativt enkelt kan man byta dessa vyer under färd om man nu skulle vilja ändra och se annan information. Siffrorna är tydliga och lättlästa och man kan även få klockan upplyst om det nu mörknar. Tittar man på hur väl GPS:en stämmer med de sträckor man kör så har den oftast inga som helst problem att följa dina turer, visst ibland när skogen tätnar på ordentligt så ser man att klockan chansar lite när den räknar på din sträcka men det är väldigt sällan det blir några större konstigheter. Den funktion som jag tycker verkar fungera sämst är höjdmätaren som ofta verkar leva sitt eget liv, dock har det blivit bättre i och med några progrmauppdateringar som kommit den sista tiden. En liten notis kan även göras för att det tar lite tid innan man hittar GPS täckning men detta beror även på vilken plats man befinner sig när man startar klockan.

 

Som löparklocka har jag absolut inget att säga om denna produkt då den är väldigt kompetent på det den gör, det som ev kan påpekas är väl återigen storleken då som kanske är i största laget i alla fall om man jämför med renodlade pulsklockor som ofta har ett nättare format, dock missar man ju alla fördelar man har med GPS  funktionaliteten då. Den är enkelt att kolla av och man får hela tiden påminnelse varje km (valbart) med en vibration och litet pip hur man ligger till och vilket tempo sista km avklarades på.

 

Jag är ingen simmare uten flyr gärna vatten men denna klocka ska enligt ryktet även fungra relativt väl i vatten vilket gör den till den ultimata triatlonklockan som den kanske är utvecklad främst som men som sagt det har jag personligen inte testat.

 

Klockan fungerar även när man åker skidor så klart, jag har aldrig haft några problem med den trots att jag haft med den ner till -20 och den har inte haft några bekymmer med trillskande batterier eller annat på dessa turer.

 

När det gäller just batteritiden så räcker den knappa 20h vilket inte är några större bekymmer för det är sällan jag personligen är ute på så långa turer, dock kan jag tänka mig att detr blir lite bekymmer om man vill ta med klockan på fjällturer eller liknande då man då skulle vara tvungen att skaffa någon form av extern energikälla för att fylla på klockan efter någon dags vandrande.

 

När man väl är klar med sina aktiviteter så är det väldigt smidigt och enkelt att föra över informationen från klockan till en dator och Garmin Connect är en webbsida där man sedan kan gå in och analysera sin data från passen. Man kan även låta Strava eller Runkeeper läsa in informationen som kanske är ens eget favorit verktyg för detta.

 

Priset för klockan tycker jag ligger relativt högt, dock är känslan bra och kvalitén känns övertygande men det är ändå ganska mycket pengar det handlar om, tittar man lite snabbt på prisjakt.se så verkar man i dagsläget (2013-02-19) betala runt 3200-3500 för en klocka inklusive pulsband.

 

Vad blir betyget nu då!? Jo det får bli en 4 av 5 och det bygger jag på att man trots allt får en väldigt användbar klocka som går att använda till det mesta och att funktionerna är väldigt bra i telefonen det enda som drar ner något är så då priset.

 

Total betyg: 4

Funktion: 4

Prisvärde: 3

 

Testare: Roger

Vikt: 72g
Mått: 5.4 x 6.1 x 1.5 cm
Display: 160 x 100 pixlar
Batteritid: ungefär 20h
Höjdmätare: Ja
Pulsmätare: Ja (tillbehör)
Vattentät: Ja (50m)
Pris: 3200-3500 SEK

 

 

 

En bra klocka som innehåller dom flesta funktioner man kan önska sig från en GPS klocka, dock med något högt pris.

 

Total betyg: 4

Funktion: 4

Prisvärde: 3

 

 

Recent Projects